Musikvideotoppen Vecka 11

Har varit många tunga hårdrock/metal-videor som tagit sig in på listan senaste tiden. Tyngst vägde rösterna för Fatal Smile med ”Like A Rockstar” den här veckan som tar sig upp i topp. Sen var det två videor av lite lugnare och mer finstämd karaktär som också tog sig in; Slow Fox lägger sig på tredje plats med ”Morning After” och Feivel med ”The Train” lägger sig på fjärde plats.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Fatal Smile – Like A Rockstar 1

2. (2) We Live In Trenches – The Spectacle Is Everywhere 2

3. (NY) Slow Fox – Morning After 1

4. (NY) Feivel – The Train 1

5. (4) Five Grams Of Perfection – Drowning 4

Veckans utmanarvideor

Generalerna – Vackrast I Stan
Generalerna förenar nytta med nöje i deras senaste video ”Vackrast i stan”. På Kungsholmsgatan i Stockholm ligger hotell Amaranten som nyligen bestämt sig för att göra en helrenovering, grabbarna i bandet är så vänliga och hjälper till med motorsåg, släggor och baseballträn. Videon har spelats in av Visual Cooks.

HAIM – If I Could Change Your Mind
Dom tre systrarna i HAIM släppte nyligen en video till ”If I Could Change Your Mind” från debutalbumet ”Days Are Gone” som gavs ut i september 2013. Om ni är sugna på att se HAIM live i sommar så kan ni bege er till Bråvalla, som nu under veckan annonserat ut att gruppen är bokade till festivalen.

Driftwood Company – Darlin Cory
Vi beger oss tillbaka till 1800-talet i Driftwood Company’s stiliga video ”Darlin Cory” från skivan ”The Windwagon Soundtrack”, soundtracket till dokumentärfilmen ”Wind Wagon Project” som visades i torsdags på SVT2. Musikvideon till ”Dalin Cory” har filmats och producerats av Marcus Lindberg.

Daniella Kruth – Red Lover
Här har vi Göteborgs-sångerskan Daniella Kruths första singel och video ”Red Lover”. Daniella har hållit på med musik i hela sitt liv och som ni kanske förstår så krävs det mycket jobb och slit för att kunna slå igenom som artist. För Daniella så fick hon utdelning för sitt hårda slit under 2011, då hon lyckades vinna Metro’s talangtävling Metro On Stage där akter från hela Sverige varit med och deltagit. Just nu så är hon på gång med att spela in en ny musikvideo till hennes kommande andra singel.

Christopher Sander – Kokong
Christopher Sander, tidigare sångare i gruppen [ingenting], släppte under veckan videon till hans senaste singel ”Kokong”. Videon har regisserats utav Tuva Novotny som vanligtvis brukar figurera framför filmkameran, men det här blir hennes debut bakom kameran som musikvideoregissör. Temat i låten och videon handlar om att utmana normer och vanor för att våga leva och låta leva. Låten är tagen från kommande albumet ”Jorden Var Rund” som släpps 26 mars.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.