Musikvideotoppen Vecka 10

Hej nu är jag, Axel, tillbaka och skriver här igen. Då jag var upptagen förra helgen så fick jag hjälp utav Sofie från Musikvideobloggen med att uppdatera sidan. Ni som följt Musikvideotoppen har kanske sett att hon hoppat in som vikarie tidigare också, så det är ju bra att man kan få hjälp när det behövs så att sidan kan hållas igång och uppdateras varje söndag.

Den här veckan har vi Jessica Pehrson i topp med videon ”Transparent” som man verkligen kan säga följer ”den röda tråden” rakt igenom. We Live In Trenches tar sig också in på listan med videon till tunga låten ”The Spectacle Is Everywhere”, som lägger sig på andra plats.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Jessica Pehrson – Transparent 1

2. (NY) We Live In Trenches – The Spectacle Is Everywhere 1

3. (2) Dolly Dolores – Dansa! 4

4. (3) Five Grams Of Perfection – Drowning 3

5. (1) H.E.A.T – A Shot At Redemption 2

Veckans utmanarvideor

Anders Wendin – Lämna Lampan På
Anders Wendin släpper ny skiva, helt på svenska den här gången och under sitt riktiga namn istället för tidigare artistnamnet Moneybrother. Han har använt sig av en liten stuga hemma på gården som inspelningsstudio, som kontrast mot förra albumet som spelades in i fyra olika världsdelar. Här får vi höra den sköna soulpop-dängan ”Lämna lampan på” som första singel och 26:e mars släpps albumet ”Dom ska få se vem dom roat sig med”.

Slow Fox – Morning After
Härnäst får Slow Fox bjuda på finstämd americana i videon till ”Morning After”. Låten är tagen från debutalbumet ”Like The Birds” som släpptes 2013 och spelades in i Umeå med pappan Pelle Henricsson som ljudtekniker, som tidigare producerat skivor åt svenska artister som Refused, Breach och In Flames. Skivan mixades av Ryan Hewitt som jobbat med bland annat Dixie Chicks, Red Hot Chili Peppers, The Avett Brothers och Lady Gaga.

Fatal Smile – Like A Rockstar
Här har vi ena riktigt rutinerade rockstars. I över 15 års tid så har Fatal Smile slitit ihop som band och nog har det lönat sig alltid, gruppen har spelat på flera utav världens största rockfestivaler och turnerat ihop med akter som Dio, W.A.S.P, Lordi och Queensrÿche. Här är deras senaste musikvideo ”Like A Rockstar” som regisserats utav Owe Lingvall på Dreamday Media.

Avicii – Addicted To You
”Addicted To You” är senaste låten som fått en video från hitmaskinen Avicii’s debutalbum ”True”. Vi får se en Bonnie & Clyde-inspirerad historia med två kvinnliga rånare i huvudrollerna, spelade utav Hedda Stiernstedt och Madeleine Martin. Låten sjungs av den amerikanske folkrock-artisten Audra Mae.

Feivel – The Train
För ett par månader sen så hade vi med en video från Malmö-bandet Skilla, här har vi bandets pianist Elin Hörberg med sitt soloprojekt Feivel. Låtarna till projektet har hon skrivit på i hemlighet under flera år och ville först inte sjunga dom själv, men efter övertalningar från vänner så har hon nu spelat in och släppt första singeln ”The Train” som det låter väldigt lovande om. Förutom bandet och soloprojektet så brukar Elin också kompa Sylvester Schlegel, tidigare trummis i The Ark som nu varit aktuell i Melodifestivalen.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.