Musikvideotoppen Vecka 2

Hej, nu är vi tillbaka igen efter några veckors lov! Hoppas ni haft trevliga jul- och nyårsfiranden. Själv så har jag haft det fint och även om det varit skönt med lite ledigt från sidan så känns det väldigt roligt att vara tillbaka här och skriva igen!

Har trillat in en massa röster sen sist då röstningen hållits öppen sen förra listan publicerades (15 december.) Flest tillföll The Longplayer Orchestra som därmed tar sig in på första plats från att ha varit utmanare. Även Lizette & är nya på listan och tar sig in på andra plats med ”Golden Shower”. Det här blir sista veckan som ni kan rösta på The Borderline Saints då dom lyckats hålla sig kvar i hela nio veckor, varav fyra av dessa veckor har dom legat på första plats.

Veckans topplista

# V
1. (NY) The Longplayer Orchestra – How’s Life on Earth? 1

2. (NY) Lizette & – Golden Shower 1

3. (3) The Borderline Saints – Desperation 9

4. (2) Skilla – Tell It 2

5. (4) Hjärta – När Du Går Åt 2

Veckans utmanarvideor

Avicii – Hey Brother
2013 har onekligen varit den svenske houseartisten Avicci’s år. Hitlåt efter hitlåt har släppts som toppat svenska radiokanalernas spellistor, och tidigare i september så släppte han ju även sitt debutalbum ”True”. Avicii har tidigare gjort flera snygga och intressanta videor till sina låtar, ”Hey Brother” är inget undantag. I videon får vi se två unga bröder som campar ihop, grillar och cyklar omkring. Men den till synes så idylliska uppväxten förändras när äldre brodern drar ut i krig…

Malin Marie – November
Malin Marie tycks inte ha något emot höst- och vinterrusket, snarare tvärtom. 2005 så släppte Malin Marie sitt debutalbum och efter dess ett antal olika EP:s, här är hennes senaste singel ”November”. Utöver det egna musikskapandet så är hon nu i början på året aktuell med en turné där hon sjunger låtar av Lill Lindfors.

Looptroop Rockers – Lillebror
I Looptroop Rockers senaste singel så får vi höra berättelsen om ”Lillebror”. Låten är tagen från albumet ”Mitt Hjärta Är En Bomb” som släpptes i april 2013, och den snygga videon har spelats in av Visual Cooks. Gruppen är just nu nominerade till guldmicken för bästa liveband på P3 Guld.

Red Nova – Appearances Are Deceptive
Här har vi ett gäng riktigt söta pojkar! Red Nova från dalaskogarna släppte den här videon, passande nog, i samband med att dom uppträdde på Pride-festivalen i Falun i september. Låten handlar om att man inte kan veta vem en person är endast genom utseendet, utan man bör lära känna personen innan man dömer eller sätter en stämpel på den. Gruppen har tidigare turnerat runt om i Japan, England och Filippinerna och har uppträtt på flera större svenska festivaler som Peace & Love och Rockstad Falun.

Beyoncé – XO
Utan någon som helst förvarning så släppte Beyoncé den 13 december sitt senaste ”visuella album”, som hon kallar det. 14 låtar och inte mindre än 17 musikvideor lades upp på iTunes som hon jobbat på i hemlighet. Albumet gästas utav bland annat Jay Z, Frank Ocean, Pharrell Williams och Justin Timberlake.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Musikvideotoppen Vecka 2

  1. Anki Lidquist skriver:

    Man blir aldrig besviken på Lizette &

Kommentarer inaktiverade.