Musikvideotoppen Vecka 41

Den här veckan hittar vi två nya videor i toppen som var utmanare förra veckan. Trixiia plockar hem första placering med deras illustrerade video till ”All Over You” medan Martin Berglund & Stödorkestern tar andra plats med deras musikvideo ”En Hund På Rymmen”. Hampus Carlsson fick inte riktigt ihop tillräckligt med röster den här veckan och trillar bort efter sex veckor på listan.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Trixiia – All Over You 1

2. (NY) Martin Berglund & Stödorkestern – En Hund På Rymmen 1

3. (2) Terror Pop – Violent Boys 4

4. (1) Negative Nancy – Bird 2

5. (3) State of Salazar – Lost My Way With You 3

Veckans utmanarvideor

Generalerna – Kvartifem
Folk tenderar att bli allt mer kreativa med sina kontaktannonser nuförtiden. I Generalernas senaste musikvideo så uppmanar Björn Wallgren (gruppens sångare och överste befälhavare) folk, antagligen folk av kvinnligt kön, att ringa honom kvart i fem då han ligger naken i Stockholm stad. Låten är en skön och svängig ska/rock/punk-dänga där dom utöver den traditionella rockbandsuppsättningen även har en medlem på saxofon, vilket tillför mycket och ger gruppen ett lite utstickande sound.

Ylvis – The Fox
Norska Ylvis har fått till en ordentlig ”YouTube-hit” med musikvideon ”The Fox” som släpptes i september. Den har kallats för ”nästa Gangnam Style” och är snart uppe i 100 miljoner visningar på YouTube. Förutom underhållningsvärdet i videon så är den också väldigt lärorik, här får vi lära oss rävens alla olika läten.

VildirHeart – If There Was A Fourth Wish
Från Haninge kommer gruppen VildirHeart där vi får se Karin Dietrichson i spetsen som står för text, musik, keyboard och sång. Låten ”If There Was A Fourth Wish” är tagen från deras debutalbum ”The Core” och videon låg i våras på första plats på beat100.com’s Alternative Indie Chart, får se om dom klarar av att sig upp i toppen även på denna lista.

Within Temptation feat. Tarja – Paradise (What About Us?)
I tyska symphonic metal-bandet Within Temptation’s senaste video ”Paradise” video får vi besöka en dystopisk framtidsmijlö vilken man skulle kunna beskriva som allt annat än ett paradis. Riktigt stilig video med en kul twist i slutet. Sharon den Adel är sångerskan och frontpersonen i bandet, i den här videon får vi se henne dela micken med finska Tarja Turunen som gästartist. Tarja är känd som före detta sångerskan och en utav grundarna av bandet Nightwish, som hon lämnade 2006.

Ljus – Barnen Bakom Stationen
Bakom artistnamnet Ljus hittar vi Daniel Filipsson från det gamla indiebandet South Ambulance, här är en video till hans tredje singelsläpp som soloartist. Från en brokig bakgrund som gatumusiker så gick han vidare med att utbilda sig till klassisk pianist, nu är det indiepop som gäller. Videon till ”Barnen Bakom Stationen” har gjorts av hans barndomsvänner Peeter Ots och Marcus Palmqvist, som tidigare jobbat med bland annat Lykke Li och El Perro Del Mar.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.