Musikvideotoppen Vecka 39

Terror Pop håller sig kvar på första plats med videon till ”Violent Boys” medan State of Salazar och Fröken Underbar tar sig in på listans andra och tredje plats. Hampus Carlsson har nu hållit sig kvar på listan i fem veckor, som mest kan en video vara med i tio veckor så ska bli intressant att se om han kan hålla sig kvar fem veckor till. På femte plats hittar vi Les Gordons, och längre ner på sidan finns det fem nya utmanande videor som ni också kan rösta på.

Veckans topplista

# V
1. (1) Terror Pop – Violent Boys 2

2. (NY) State of Salazar – Lost My Way With You 1

3. (NY) Fröken Underbar – Ah Ah Ah 1

4. (2) Hampus Carlsson – Sommarplågor 5

5. (3) Les Gordons – She’s Like A Hurricane 3

Veckans utmanarvideor

Daft Punk – Lose Yourself To Dance
Äntligen kommer det en video från Daft Punk’s senaste album ”Random Access Memories” som släpptes i maj. Det har släppts mängder av covers från olika artister på gruppens stora hit ”Get Lucky” och i och med bristen på musikvideosläpp så har flera fans världen över tagit sig friheten att spela in egna videor, men här är alltså den första officiella videon från albumet, till låten ”Lose Yourself To Dance”. Det är inte alltid som en grupp eller artist går hem både kommersiellt och hos recensenter samtidigt, men Daft Punk har med senaste albumsläppet tokhyllats av kritikerna samt legat med i toppen bland dom mest spelade i radion och på Spotify så där måste man ändå säga att dom lyckats.

Negative Nancy – Bird
Tänk om man hade sådana här mor- och farföräldrar. I Negative Nancy’s video ”Bird” får vi se två pensionärer som springer runt och busar, klättrar i träd och hittar på en massa tok. Videon, som regisserats av Filip Iversen, spelades in under temat ”Frihet” där pensionärerna gör en massa saker som anses vara lite ”förbjudet” av samhället att göra som äldre. Gruppen kommer ifrån Ystad och skriver glad, upptempo musik med ska-influenser. Man kan ana en viss ironi i bandnamnet då ”Negative Nancy” är något man vanligtvis annars brukar kalla pessimister.

White Birches – The End of the Line
White Birches är en electronica-duo som består av Fredrik Jonasson aka Silencio Stampa och Jenny Gabrielsson Mare. För er som varit inne på Musikvideotoppen tidigare så kanske namnen känns bekanta då både Silencio Stampa och Jenny har legat med bland topplaceringarna på listan tidigare under sina egna soloprojekt. Jenny och Fredrik möttes 2011 och dom började skapa musik ihop så sent som nu i våras. Till låten ”The End Of The Line” har dom gjort en stämningsfull och kreativ video där dom främst verkar ha använt sig av ett kollegieblock.

Avicii – You Make Me
Förra veckan släppte svenska house-artisten Avicii sitt första riktiga studioalbum som bland annat innehåller den stora hiten ”Wake Me Up” samt senaste singeln ”You Make Me” som det släpptes en video till under veckan, som ni kan se här. Underhållande video som utspelar sig i en rullskridskorink där det uppstår en batalj mellan två killar om en tjej. I låten så sjunger Salem Al Fakir och den är skriven ihop med Vincent Pontare, mer känd under artistnamnet Vincent.

Laura Marling – Devil’s Resting Place
Bland årets mest kritikerhyllade album så kan man hitta Laura Marling’s senaste skiva ”Once I Was An Eagle”, tidigare i veckan så släppte hon en video till låten ”Devil’s Resting Place”. Skivan är nominerad till Mercury Prize som delas ut varje år till bästa album från Storbritannien/Irland. Tidigare så har hon under 2011 blivit belönad med priser för både bästa soloartist samt bästa kvinnliga brittiska artist i Brit Awards och NME Awards. Man skulle kunna beskriva hennes musik som gitarrbaserad blues/folk rock, hon har tidigare också varit medlem i folk-bandet Noah And The Whale.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Musikvideotoppen Vecka 39

  1. Carina Ekelund skriver:

    Negativi Nancy jättebra video blir glad av att se den passar perfekt till musiken värdig att få va med

  2. Carina Ekelund skriver:

    Mycket bra video som gör en sprudlande glad busigt och fritt värda en plats

  3. Lenaberlinryltenius skriver:

    Vilken härlig video! Lycka till

Kommentarer inaktiverade.