Musikvideotoppen Vecka 38

Den här veckan hittar vi Terror Pop i toppen på listan med deras senaste, och sista, musikvideo. Som jag nämnde förra veckan så har gruppen som funnits ända sedan 1980 nu valt att lägga ner, men dom ville avsluta sin karriär med att släppa en sista musikvideo till låten ”Violent Boys”. Klarälven tog sig in på fjärde plats på listan med videon till ”Whyhow” medan Hampus Carlsson och Les Gordons ligger kvar på samma platser som förra veckan, andra respektive tredje plats.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Terror Pop – Violent Boys 1

2. (2) Hampus Carlsson – Sommarplågor 4

3. (3) Les Gordons – She’s Like A Hurricane 2

4. (NY) Klarälven – Whyhow 1

5. (1) Joe Fiddle – Myths And Cliffs 3

Veckans utmanarvideor

Arcade Fire – Reflektor
Alltid trevligt när kanadensiska Arcade Fire släpper nytt. Här kommer en video till titelspåret från kommande albumet ”Reflektor” som släpps 28 oktober, får lite sköna 70-talsdisco-vibbar av låten. Videon har regisserats av Anton Corbijn som spelat in videor åt ett flertal kända artister, bland hans tidigare verk så hör Depeche Mode – Enjoy The Silence, U2 – One, Bryan Adams – Do I Have To Say Words? och Nirvana – Heart-Shaped Box till dom mest kända.

State of Salazar – Lost My Way With You
Här har vi ett gäng du(c)ktiga musiker som möttes på Musikhögskolan i Malmö, och som verkar hysa en viss fäbless för ankor och änder. Man skulle kunna kategorisera State of Salazar inom genren west coast rock där grupper som Toto, Queen, Journey och Survivor hör till influenserna. Även om dom inspireras av grupper som för tankarna till 80-talet så ser dom sig själva inte som ett retroband, utan vill skriva musik som blickar framåt och uppåt. Deras önskan är att utveckla och bidra med något till den melodiska rocken.

Icona Pop – All Night
Icona Pop verkar vara en av Sveriges senaste stora musikexporter, på senare tid så har dom uppmärksammats mycket i media och på musikbloggar utomlands. I veckan så släppte dom en video till låten ”All Night” vilken jag tycker är deras proffsigaste video hittills. I den amerikanska underground HBTQ-rörelsen så finns det något som kallas ”Ball Culture” där olika grupper (”Houses”) tävlar mot varandra i så kallade ”walks”, vilket skildras i denna video.

Fröken Underbar – Ah Ah Ah
Riktigt stilig video till Fröken Underbar’s låt ”Ah Ah Ah” som spelats in i Roy Anderssons Studio 24 och regisserats av australiensiske Oscar Molinari. Låten har producerats ihop med Ulf Engström och Robert Östlund som tidigare jobbat med bland annat Håkan Hellström och Bo Kaspers Orkester. Gruppen har funnits ända sedan 2005 och släppt två album tidigare, på senare tid har dom börjat få allt mer plats och synts i dom större medierna med spelningar på radion och i TV 4’s Nyhetsmorgon.

Eminem – Berzerk
Den här gamle uven hänger fortfarande med och släpper musik, Eminem var en stor favorit ett tag när jag var yngre. Med inte mindre än 13 Grammy Awards i bagaget och en Oscar samt över 110 miljoner sålda skivor så är Eminem försäljningsmässigt den störste rapparen under senaste 15 åren, han är även den artist som sålt flest album i USA under 00-talet. ”Berzerk” är tagen från kommande albumet ”The Marshall Mathers LP 2” som blir hans åttonde studioalbum.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.