Musikvideotoppen Vecka 37

Även denna vecka så var det Joe Fiddle som kammade hem flest röster och ligger därmed kvar i toppen med ”Myths And Cliffs”. Hampus Carlsson klättrar upp en placering efter två veckor på tredje plats och lägger sig nu på andra platsen, medan Les Gordons tar över tredje platsen från att ha varit utmanare förra veckan.

Veckans topplista

# V
1. (1) Joe Fiddle – Myths And Cliffs 2

2. (3) Hampus Carlsson – Sommarplågor 3

3. (NY) Les Gordons – She’s Like A Hurricane 1

4. (5) John Bull Gang – Burning Inside 4

5. (2) Luftslott – Min Borg, Min Oas 2

Veckans utmanarvideor

Terror Pop – Violent Boys
Alltid trevligt med lite våld! Så länge det är på film i alla fall. I Terror Pop’s senaste video ”Violent Boys” så får vi se några våldsamma pojkar som springer runt på stan och muckar gräl, påminner mig om Stanley Kubrick’s film ”A Clockwork Orange”. Videon är tagen från gruppens senaste, och dessvärre sista, album ”Put A Match To It”. Gruppen som bildades 1980 och som på den tiden var Laholms första punkband har nämligen nu valt att lägga ner, men dom ville sluta med stil och beslöt därför att färdigställa en sista video som ni nu kan se här.

Håkan Hellström – Valborg
För lite drygt en vecka sen så presenterades resultatet från Aftonbladets musiktävling Rockbjörnen där Håkan Hellström kammade hem ett flertal priser; för årets svenska konsert, årets svenska låt och årets manliga liveartist. Nyligen släppte han en video till låten ”Valborg” som inte varit med på Musikvideotoppen än så det känns ju passande att ta med den nu. I musikvideon får vi se scener från filmen ”Känn Ingen Sorg” som baseras på Håkans musik.

Katy Perry – Roar
Här får vi hänga med Katy Perry ut på djungeläventyr i den skojiga och färggranna videon till låten ”Roar”. Låten är tagen från albumet ”Prism” som släpps den 22 oktober och den har skrivits av bland annat svenske låtskrivaren Max Martin. Videon har regisserats av Grady Hall och Mark Kudsi från produktionsbolaget Motion Theory som tidigare gjort videor åt bland annat Black Eyed Peas, Weezer, Adele, Beck och Capital Cities.

Klarälven – Whyhow
Klarälven är ett Amsterdambaserat band som spelar electro/indiepop, men som ni kanske kan klura ut av bandnamnet så kommer flera medlemmar ursprungligen från Sverige. Bandnamnet har dom tagit från Klarälven som rinner genom Värmland. Här har dom spelat in en suggestiv video, producerad av Ledge Film, som baseras på en ung och ensam pojke. Skulle vilja uppmärksamma er på sluttwisten som ger videon en mörkare dimension och underton, missade den själv först när jag såg videon.

Soundgarden – Halfway There
Nu blir det mer Kubrick-inspirerat med Soundgarden’s senaste video till Halfway There. Videon är en tydlig pastisch på stjärnportal-scenen från filmen 2001: A Space Odyssey och den har regisserats av Josh Graham som tidigare gjort videor åt bland annat Dillinger Escape Plan. Låten är tagen från albumet ”King Animal” som släpptes förra året. Deras tidigare video till ”By Crooked Steps” regisserades av Dave Grohl och den låten finns med på samma skiva. Soundgarden befinner sig just nu på turné ute i Europa ihop med svenska Graveyard, så sent som i fredags så spelade dom här i Sverige på Hovet i Stockholm.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Musikvideotoppen Vecka 37

  1. Leif Persson skriver:

    Skitsnygg

Kommentarer inaktiverade.