Musikvideotoppen Vecka 33

Funkbandet Helge har lyckats klättra uppåt en placering per vecka och ligger nu, efter tre veckor på listan, på första plats med videon till ”Släppa Allt” som dom gjort tillsammans med dansgruppen Be Present. På andra plats tog sig rapparen P.J. in med videon ”New World” som är en del av 2 In 1 Project, ett projekt där han spelat in två videor som är synkade med varandra och som man kan kolla på samtidigt. Även Martin Sternhufvud är ny på listan den här veckan med videon ”Från Ingenting Till Någonting” som hamnade på femte plats.

Veckans topplista

# V
1. (2) Helge feat. Be Present – Släppa Allt 3

2. (NY) P.J. – New World 1

3. (1) Confident – Bigger Than Life 2

4. (4) Ultraflicka – Dansa 3

5. (NY) Martin Sternhufvud – Från Ingenting Till Någonting 1

Veckans utmanarvideor

John Bull Gang – Burning Inside
Full fart blir det när John Bull Gang sätter igång och lirar. Man skulle kunna beskriva musiken som ”punkabilly”, det vill säga rockabilly med drag av punk. Medlemmarna härstammar från skogarna runt Emmaboda och får man chansen så bör man absolut se det här bandet uppträda live, gruppen hamnade på sjätte plats i riksfinalen av Studiefrämjandets tävling Livekarusellen där flera hundra band runtom i Sverige deltar.

Avicii – Wake Me Up
Årets sommarplåga är utsedd. Dom större dagstidningarna, radiokanalerna och även medarbetarna på Spotify är eniga: det är Avicii’s låt ”Wake Me Up” som dominerat spellistorna den här sommaren, tätt följt av låtar som ”Get Lucky” med Daft Punk, ”Blurred Lines” med Robin Thicke och ”Miss Decibel” med Medina. Då låten nyligen blivit med video också så kör vi den självklart som utmanare på Musikvideotoppen. I videon får vi möta två syskon som inte riktigt känner att dom passar in i samhället dom bor i.

Sarah Hansson – Living Proof
Med karibiska influenser så har Sarah Hanson skrivit pop/r’n’b-musik sen ett par år tillbaka, här är senaste singeln och musikvideon ”Living Proof”. Hon är uppvuxen i Göteborg men har också bott i Trinidad & Tobago där hennes mamma kommer ifrån. Hennes musik har slagit stort i Trinidad och hon har fått mycket medialt utrymme där, nu står Sverige på tur att erövras.

Block 44 feat. Jonas Lundström – Identitet Kall
Efter sex års paus från musiken så släpps det ett nytt album från tvillingbröderna Tomas och Patrik Öberg i Block 44, skivan ”Isdjungeln” finns nu ute till försäljning samt på Spotify och iTunes. Deras tidigare video till låten ”Somliga” hade när den släpptes 2007 rekordet som den video i Sverige som visats flest gånger på YouTube under en dag. Låten ”Identitet Kall” är en remake på deras tidigare låt ”Identitet Iskall” från 2006 som också den blev väldigt populär. Här får vi höra brödernas väldigt gripande berättelse om tiden på ungdomshemmet.

Mumford & Sons – Hopeless Wanderer
De’ ballar ur… Riktigt kul video till Mumford & Sons låt ”Hopeless Wanderer” från förra årets album ”Babel”. Ni som kan eran Mumfordologi kanske ser att det är något som inte riktigt stämmer med medlemmarna i videon. Det är nämligen så att regissören Sam Jones tagit in komikerna Ed Helms, Jason Bateman, Jason Sudeikis och Will Forte som spelar bandmedlemmar. Dom riktiga Mumford & Sons är själva väldigt nöjda med videon och säger i en intervju till tidningen Rolling Stone att dom inte gillat deras tidigare videor då dom inte tycker om att själva synas på bild eller i videor.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.