Musikvideotoppen Vecka 26

Hej och glad midsommar i efterskott! Hoppas ni passat på och haft ett trevligt firande av årets längsta dag för ”nu går vi mot mörkare tider”, som min pappa så vänligt brukar poängtera varje år.

Än en gång får vi gratulera Grand Design och Susi Päivärinta som tog hem flest röster under veckan och som därmed håller sig kvar på första plats på listan. The Storyteller och Prop Dylan är nya på listan för den här veckan.

Veckans topplista

# V
1. (1) Grand Design feat. Susi Päivärinta – Baby It’s You 2

2. (NY) The Storyteller – Strength Of Valhalla 1

3. (2) Badge – Break Down 4

4. (NY) Prop Dylan – 20th Hour 1

5. (5) Egonaut – Awake 6

Veckans utmanarvideor

Bruno Mars – Treasure
Tredje singelsläppet från Bruno Mars skiva Unorthodox Jukebox, tidigare singlarna ”Locked Out Of Heaven” och ”When I Was Your Man” blev både stora hitar och jag tycker att det låter som ”Treasure” har potential till att bli lika poppis. Videon släpptes för en vecka sen och matchar bra visuellt ihop med låtens 80-talsaktiga funk/disco-sound som påminner en del om Prince, Michael Jackson och Kool & The Gang.

Meira Bay – All My Polish
Här kommer en somrig video av svenska singer/songwritern Meira Bay. Meira har länge brunnit för musiken, hon flyttade till och med bort ända till Los Angeles där hon bott ett tag för att läsa olika musikutbildningar. Nu är hon tillbaka i Sverige igen och det är dags att sätta fart på musikkarriären. Låten ”All My Polish” är hennes debutsingel som hon själv har skrivit, spelat in och varit med och producerat.

Dust Bowl Jokies – Boots On Rocks Off
Det har gått snabbt fram för Dust Bowl Jokies, gruppen bildades för två år sen och har redan hunnit få skivkontrakt och släppt debutalbumet ”Cockaigne Vaudeville”. Bra drag är det i låten Boots On Rocks Off och musiken skulle kunna beskrivas som sleazerock med stänk av punk/garage/rock’n’roll, påminner mig om Hellacopters, Guns n’ Roses och Hardcore Superstar. I sommar kan ni se gruppen lira på festivalerna Tivolirock och Helgeåfestivalen.

Sigur Rós – Brennisteinn
Tidigare i veckan så släppte isländska Sigur Rós sitt sjunde studioalbum ”Kveikur” och då bandet är med som headline på Roskildefestivalen som går av stapeln nästa helg så känns dom lägliga att ha med som utmanare till veckans lista. Låten ”Brennisteinn” är tagen från det nysläppta albumet och videon är ganska mörk och futuristisk, upplevde den nästan som lite obehaglig första gången jag såg den men samtidigt suggestiv och spännande, lite som att kolla på skräckfilm.

Robyn feat. Snoop Dogg – U Should Know Better
Tre år efter att låten ”U Should Know Better” släppts på skivan Body Talk pt.2 så kommer det nu en musikvideo. Vi får se klipp från ett växthus där en kvinnlig Snoog Dogg (nu känd som Snoop Lion) jobbar medan en ung pojk-Robyn dansar runt i sitt rum, leker med dockor och cyklar omkring på stan. Frågan som först dyker upp i mitt huvud när jag såg videon var: ”Varför?” Svaret är förmodligen mycket simpelt: ”Det är Robyn. Därför”. Som Sveriges popdrottning så kan Robyn göra lite vad helst hon känner för, vilket hon också brukar göra. Kanske det är en av anledningarna till att vi tycker om henne så pass mycket. Artisterna själva förklarar att med videon så vill dom väcka folks tankar om identitet; om man verkligen är samma person ifall man vrider på sammanhangen eller om man faller in i mallar efter samhällets och andras förväntningar. Hursomhelst så är det en riktigt skön låt och videon är rätt så underhållande i sin slumpmässighet.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.