Musikvideotoppen Vecka 24

Solen skiner, blommorna blommar och semestern nalkas. Det är hög tid att stämpla ut från jobbet, korka upp en öl och sätta sig och steka ute i solen. Och när det regnar så kan det ju vara trevligt att sitta hemma och kolla igenom ett gäng sköna musikvideor.

Den här veckan så har vi The Girl & The Robot på första plats medan Egonaut hänger kvar på andra plats efter en jämn vecka mot Badge, som låg några enstaka poäng efter och lägger sig på tredje plats.

Veckans topplista

# V
1. (NY) The Girl & The Robot – Borderline 1

2. (2) Egonaut – Awake 4

3. (1) Badge – Break Down 2

4. (4) Queens of the Stone Age – My God Is The Sun 3

5. (3) Mechatronic – Wonderland 2

Veckans utmanarvideor

Grand Design feat. Susi Päivärinta – Baby It’s You
Här kommer en ny och fräsch video från hårdrocksbandet Grand Design till låten ”Baby It’s You”, inspelad tillsammans med sångerskan Susie Päivärinta som ni kanske känner igen. Susie var nämligen med i popduon Lili & Susie som var aktiva främst på 80- och 90-talet och har medverkat i Melodifestivalen bland annat. Grand Design är däremot en något nyare konstellation, även om musikstilen kan kategoriseras som 80-talshårdrock. Gruppen bildades 2006 av sångaren Pelle Saether och har två fullängdsalbum i bagaget än så länge. I sommar kan ni se bandet spela på Skogsröjet som är en lite nyare festival med fokus på rock och metal.

Petter feat. Eye-N-I – Början På Allt
Riktigt härlig video där Petter och Eye-N-I testar på att vara dagisfröknar för en dag. Det kroppsmålas, blir matkrig, tänds eld på saker, klipps i andra saker, leks och busas, full fart med andra ord. Petter slog igenom på 90-talet med singlarna ”Mikrofonkåt” och ”Vinden Har Vänt”. Under karriären så har åtta studioalbum släppts där ”Början På Allt” är senaste albumet som kom ut i april.

Maria Mena – Fuck You
I videon till ”Fuck You” så ger den norska sångerskan Maria Mena långfingret åt alla näthatare världen över. Näthat och nätmobbning blir allt vanligare och det är något som Maria själv har råkat ut för. Hon menar på att det man skriver på nätet ska vara sånt som man vågar säga ansikte mot ansikte, det är så enkelt för många att slänga iväg en anonym kommentar eller ett mail när man sen inte behöver stå för det man skrivit. Redan som 15-åring så kom Maria igång med sin artistkarriär och har bland annat uppträtt i amerikanska program som The Tonight Show With Jay Leno och The Late Show With David Letterman.

OneEyed Crew – Sommar
Har varit riktigt härligt sommarväder under veckan så då passar det väl bra att ta med OneEyed Crew – Sommar som utmanare. OneEyed Crew har varit med på Musikvideotoppen en gång tidigare med deras låt ”Snus” som blivit utsedd till den officiella kampsången mot EU:s planerade snusförbud. Gruppens musik skulle kunna beskrivas som pop/punk med glimten i ögat, påminner mig lite om punkbandet Dökött. I den här videon får vi hänga med Reino Stjärnstedt och se hur han spenderar sin sommar.

Rammstein – Mein Herz brennt
Festivaler kommer och festivaler försvinner, i år verkar Bråvalla vara den hetaste nya festivalen där Rammstein hör till headlinen. Låten ”Mein Herz brennt” är egentligen inte nyskriven då den fanns med på albumet Mutter från 2001, dock så är det först nu som bandet annonserat ut låten som senaste singel. Anledningen till detta är att gruppen nyligen har spelat in två videor till låten, dels den här videon och sen har dom även släppt en akustisk version med en annan video. Båda videorna har regisserats av Zoran Bihać.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.